Tučné superpotraviny a oleje : skutečný význam cholesterolu, prospěšné máslo, maso, kakao a kokosový olej, magie tuků omega 3 - 6 - 9, nebezpečí nízkotučné stravy / David Frej

By: Frej, David, 1965- [aut]Material type: TextTextPublisher: Praha : Eminent, 2016Description: 303 stran ; 22 cmContent type: text Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 978-80-7281-512-8Subject(s): pokrmové tuky -- zdravotní aspekty | výživa člověka | zdravá výživa | jídlaScope and content: Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel? V této knize najdete seznam tučných potravin, které výživoví poradci a lékaři většinou bez milosti vykazují na černou listinu. Kvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v naší stravě.MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí.Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou pro nás vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový, olivový nebo kokosový. Zdravé tuky působí velice příznivě, protože •chrání před nemocemi srdce, mozkovou mrtvicí, cukrovkou •snižují riziko demence a zpomalují stárnutí •působí protizánětlivě •patří do první linie boje proti rakovině •nezpůsobují ukládání tuku v těle a podporují hubnutí •cholesterol je zdraví prospěšná látka.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Kniha Kniha Dospělé oddělení
Naučná pro dospělé 613 (Browse shelf) Available 420320117489

Obsahuje bibliografii a rejstřík

Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel? V této knize najdete seznam tučných potravin, které výživoví poradci a lékaři většinou bez milosti vykazují na černou listinu. Kvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v naší stravě.MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí.Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou pro nás vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový, olivový nebo kokosový. Zdravé tuky působí velice příznivě, protože •chrání před nemocemi srdce, mozkovou mrtvicí, cukrovkou •snižují riziko demence a zpomalují stárnutí •působí protizánětlivě •patří do první linie boje proti rakovině •nezpůsobují ukládání tuku v těle a podporují hubnutí •cholesterol je zdraví prospěšná látka.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha