Kuchařka první republiky / Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková ; fotografie Alena Hrbková
Material type:
Item type | Current location | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Dospělé oddělení | Naučná pro dospělé | 641/642 (Browse shelf) | Available | 420320113591 |
Obálkový podnázev: z dělnického Žižkova až do kuchyně filmových hvězd
Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby - Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací. V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková budou věnovat běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši. Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou
There are no comments on this title.