Kuchařka první republiky / (Record no. 41028)

000 -Návěští
Řídící pole kódované 24B 02160nam a2200289 4500
001 - Kontrolní číslo
Řídící pole proměnné KN4203200000112083
005 - Datum posledního zpracování
Řídící pole 16B 20211002004724.0
008 - Údaje pevné délky
Řídící pole kódované 40B 150727s2015 xr |||||||||||||||||cze d
020 ## - ISBN
ISBN 978-80-87049-73-0 :
Dostupnost 499.00 Kč
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura
Agentura původní katalogizace PIG501
Jazyk katalogizace cze
072 #7 - Kód předmětové kategorie - Konspekt
Předmětová kategorie 641
Název skupiny/kategorie konspektu Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
-- Konspekt
Číslo předmětové kategorie 19
080 ## - MDT
Klasifikační znak MDT 641
Idetifikátor vydání MDT h
100 1# - Hlavní záhlaví - osobní jméno autora
Osobní jméno Rákosníková, Jitka
Číslo autoritního záznamu pna2006337954
-- aut
(RLIN) 24182
245 10 - Údaje o názvu
Název Kuchařka první republiky /
Údaj o odpovědností, atd. Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková ; fotografie Alena Hrbková
250 ## - Údaje o vydání
Označení vydání Vydání první
260 ## - Nakladatelské údaje
Místo vydání Praha :
Jméno nakladatele Smart Press,
datum vydání 2015
300 ## - Fyzický popis
Rozsah 215 stran :
Další fyzické údaje barevné ilustrace ;
Rozměry 25 cm
500 ## - Všeobecná poznámka
Text obecné poznámky Obálkový podnázev: z dělnického Žižkova až do kuchyně filmových hvězd
520 2# - Anotace
Anotace, atd. Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby - Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací. V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková budou věnovat běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši. Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma
Věcné téma jídla
-- czenas
(RLIN) 22591
653 ## - Rejstříkový termín - volně tvořený
Volně tvořený termín kuchařky
655 #7 - Rejstříkový termín - žánr/forma
Žánr/forma či základní termín kuchařské recepty
-- czenas
(RLIN) 20936
700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora
Osobní jméno Všetíčková, Eva
Číslo autoritního záznamu hka2010574620
-- aut
(RLIN) 34528
700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora
Osobní jméno Hrbková, Alena
-- pht
(RLIN) 24903
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře)
Signatura titulu PIG501
Holdings
Status úbytku Čárový kód Stav poškození Nepůjčuje se Pořizovací cena svazku Ztraceno Přírůstkové Číslo Datum vložení Aktuální umístění Svazková signatura Běžná prodejní cena Dodavatel Lokace Total Renewals Naposledy spatřeno Datum poslední výpůjčky Kód sbírky Cena účinná od Typ jednotky Koha
  420320113591     359.28   113591 27/07/2015 Dospělé oddělení 641/642 499.00 OPA Dospělé oddělení 1 29/07/2024 12/01/2022 Naučná pro dospělé 02/10/2021 Kniha

Powered by Koha