000 -Návěští |
Řídící pole kódované 24B |
02160nam a2200289 4500 |
001 - Kontrolní číslo |
Řídící pole proměnné |
KN4203200000112083 |
005 - Datum posledního zpracování |
Řídící pole 16B |
20211002004724.0 |
008 - Údaje pevné délky |
Řídící pole kódované 40B |
150727s2015 xr |||||||||||||||||cze d |
020 ## - ISBN |
ISBN |
978-80-87049-73-0 : |
Dostupnost |
499.00 Kč |
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura |
Agentura původní katalogizace |
PIG501 |
Jazyk katalogizace |
cze |
072 #7 - Kód předmětové kategorie - Konspekt |
Předmětová kategorie |
641 |
Název skupiny/kategorie konspektu |
Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
-- |
Konspekt |
Číslo předmětové kategorie |
19 |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
641 |
Idetifikátor vydání MDT |
h |
100 1# - Hlavní záhlaví - osobní jméno autora |
Osobní jméno |
Rákosníková, Jitka |
Číslo autoritního záznamu |
pna2006337954 |
-- |
aut |
(RLIN) |
24182 |
245 10 - Údaje o názvu |
Název |
Kuchařka první republiky / |
Údaj o odpovědností, atd. |
Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková ; fotografie Alena Hrbková |
250 ## - Údaje o vydání |
Označení vydání |
Vydání první |
260 ## - Nakladatelské údaje |
Místo vydání |
Praha : |
Jméno nakladatele |
Smart Press, |
datum vydání |
2015 |
300 ## - Fyzický popis |
Rozsah |
215 stran : |
Další fyzické údaje |
barevné ilustrace ; |
Rozměry |
25 cm |
500 ## - Všeobecná poznámka |
Text obecné poznámky |
Obálkový podnázev: z dělnického Žižkova až do kuchyně filmových hvězd |
520 2# - Anotace |
Anotace, atd. |
Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby - Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací. V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková budou věnovat běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši. Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou |
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
jídla |
-- |
czenas |
(RLIN) |
22591 |
653 ## - Rejstříkový termín - volně tvořený |
Volně tvořený termín |
kuchařky |
655 #7 - Rejstříkový termín - žánr/forma |
Žánr/forma či základní termín |
kuchařské recepty |
-- |
czenas |
(RLIN) |
20936 |
700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora |
Osobní jméno |
Všetíčková, Eva |
Číslo autoritního záznamu |
hka2010574620 |
-- |
aut |
(RLIN) |
34528 |
700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora |
Osobní jméno |
Hrbková, Alena |
-- |
pht |
(RLIN) |
24903 |
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře) |
Signatura titulu |
PIG501 |