Tajnosti francouzského pekaře / Peter Mayle, Gerard Auzet ; překlad Jiří Sedláček
Material type:
Item type | Current location | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Dospělé oddělení | Naučná pro dospělé | 641/642 (Browse shelf) | Available | 420320113565 |
Browsing Dospělé oddělení shelves, Collection: Naučná pro dospělé Close shelf browser
641/642 77 inspirací pro zdravý život / | 641/642 Kváskový chleba : | 641/642 Houby a lesní plody / | 641/642 Tajnosti francouzského pekaře / | 641/642 Kuchařka první republiky / | 641/642 Perníčky s láskou pečené / | 641/642 Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku... / |
V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny "Chez Auzet" v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde "pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu"
There are no comments on this title.