000 -Návěští |
Řídící pole kódované 24B |
02190nam a2200325 i 4500 |
001 - Kontrolní číslo |
Řídící pole proměnné |
KN4203200000122306 |
005 - Datum posledního zpracování |
Řídící pole 16B |
20211002005200.0 |
008 - Údaje pevné délky |
Řídící pole kódované 40B |
160830s2016 xr |||||||||||||||||cze d |
020 ## - ISBN |
ISBN |
978-80-247-5785-8 |
Zpřesnění |
(brožováno) : |
Dostupnost |
Kč 299.00 |
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura |
Agentura původní katalogizace |
PIG501 |
Jazyk katalogizace |
cze |
Použitá pravidla popisu |
rda |
041 1# - Kód jazyka |
-- |
ger |
072 #7 - Kód předmětové kategorie - Konspekt |
Předmětová kategorie |
641 |
Název skupiny/kategorie konspektu |
Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
-- |
Konspekt |
Číslo předmětové kategorie |
19 |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
641.4:635.1/.8 |
Idetifikátor vydání MDT |
m |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
66.098:577.15 |
Idetifikátor vydání MDT |
m |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
664.8.039.7:635.1/.8 |
Idetifikátor vydání MDT |
m |
100 1# - Hlavní záhlaví - osobní jméno autora |
Osobní jméno |
Lorenz-Ladener, Claudia |
Číslo autoritního záznamu |
xx0083455 |
-- |
aut |
(RLIN) |
36237 |
245 10 - Údaje o názvu |
Název |
Nakládáme zeleninu : |
Další údaje o názvu |
zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení / |
Údaj o odpovědností, atd. |
Claudia Lorenz-Ladener ; přeložila Magdaléna Pomikálková |
250 ## - Údaje o vydání |
Označení vydání |
První vydání |
264 #1 - Nakladatelské údaje, údaje o vytvoření díla a údaje o autorských právech |
Místo vydání, distribuce atd. |
Praha : |
Jméno nakladatele, distributora, atd. |
Grada Publishing, |
Datum vydání, distribuce, atd. |
2016 |
300 ## - Fyzický popis |
Rozsah |
120 stran : |
Další fyzické údaje |
barevné ilustrace ; |
Rozměry |
24 cm |
336 ## - Typ obsahu |
Typ obsahu - termín |
text |
Typ obsahu - kód |
txt |
Zdroj |
rdacontent |
336 ## - Typ obsahu |
Typ obsahu - termín |
statický obraz |
Typ obsahu - kód |
sti |
Zdroj |
rdacontent |
337 ## - Typ média |
Typ obsahu - termín |
bez média |
Typ obsahu - kód |
n |
Zdroj |
rdamedia |
338 ## - Typ nosiče |
Typ nosiče - termín |
svazek |
Typ nosiče - kód |
nc |
Zdroj |
rdacarrier |
520 2# - Anotace |
Anotace, atd. |
Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení. Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní výrobu určitě hodně povzbudí. Autorka nepopisuje exotické pokrmy, jejím cílem je naopak představit vyzkoušené tradiční i novější jednoduché metody a poznatky biologické konzervace zeleniny. Přitom, jak dosvědčuje velké množství receptů v této knize, nakládat nemusíte jen zelí, jak se řada lidí mylně domnívá, nýbrž téměř všechny druhy zeleniny. Po celý rok budete tak mít k dispozici bohatý, navíc velmi levný a na přípravu snadný zdroj vitaminů, enzymů a dalších cenných látek, navíc v chutné, příjemně aromatické podobě. |
653 ## - Rejstříkový termín - volně tvořený |
Volně tvořený termín |
zelenina |
-- |
konzervování zeleniny |
-- |
fermentace |
-- |
kvašená zelenina |
700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora |
Osobní jméno |
Pomikálková, Magdaléna |
Číslo autoritního záznamu |
xx0039529 |
-- |
trl |
(RLIN) |
36238 |
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře) |
Signatura titulu |
PIG501 |