Lorenz-Ladener, Claudia

Nakládáme zeleninu : zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení / Claudia Lorenz-Ladener ; přeložila Magdaléna Pomikálková - První vydání - 120 stran : barevné ilustrace ; 24 cm

Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení. Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní výrobu určitě hodně povzbudí. Autorka nepopisuje exotické pokrmy, jejím cílem je naopak představit vyzkoušené tradiční i novější jednoduché metody a poznatky biologické konzervace zeleniny. Přitom, jak dosvědčuje velké množství receptů v této knize, nakládat nemusíte jen zelí, jak se řada lidí mylně domnívá, nýbrž téměř všechny druhy zeleniny. Po celý rok budete tak mít k dispozici bohatý, navíc velmi levný a na přípravu snadný zdroj vitaminů, enzymů a dalších cenných látek, navíc v chutné, příjemně aromatické podobě.

978-80-247-5785-8 Kč 299.00

zelenina konzervování zeleniny fermentace kvašená zelenina

641.4:635.1/.8 66.098:577.15 664.8.039.7:635.1/.8

Powered by Koha