TY - BOOK AU - Brunning,Andy AU - Somogyi,Petr TI - Proč pláčeme při krájení cibule?: plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla SN - 978-80-271-0773-5 PY - 2019/// CY - Praha PB - Grada Publishing KW - potraviny KW - czenas KW - analýza potravin KW - toxikologie potravin KW - fyzikální vlastnosti potravin KW - chemická analýza KW - všeobecnosti a zajímavosti KW - jídlo KW - chemické vlastnosti KW - zajímavosti KW - populárně-naučné publikace N1 - Přeloženo z angličtiny; Obsahuje bibliografii N2 - Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy UR - https://www.obalkyknih.cz/file/toc/446204/pdf ER -