TY - BOOK AU - Roux,Michel AU - Linder,Lisa AU - Rákosníková,Jitka TI - Vůně francouzské kuchyně SN - 978-80-249-2735-0 : PY - 2015/// CY - Praha PB - Ikar KW - kuchařky KW - kuchařské KW - recepty KW - Francie KW - francouzská KW - kuchyně KW - jídla KW - příprava KW - příručky N1 - Terminologický slovník; Obsahuje rejstřík N2 - Michel Roux je držitelem tří michelinských hvězdiček. Základem jeho knihy je 100 receptů, které tvoří samou podstatu francouzské kuchyně a ovlivňovaly různé styly vaření po celém světě. Kuchařka také obsahuje podrobné postupy klasických technik, nabízí fascinující příběhy o původu jednotlivých receptů a informace o přísadách a regionálních kulinárních tradicích. Navíc tu najdete zajímavé postřehy o uzeninách, sýrech a vínech ER -