TY - BOOK AU - Vašák,Jaroslav TI - Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku... SN - 978-80-88063-00-1 : PY - 2014/// CY - Praha PB - Stopa KW - jídlo KW - czenas KW - regionální potraviny KW - jídla KW - regionální výrobky KW - gastronomie KW - kuchařské recepty KW - kuchařky KW - recepty KW - vaření KW - strava N1 - Obsahuje bibliografii N2 - V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií ER -