TY - BOOK AU - Beranová,Magdalena TI - Jídlo a pití v pravěku a ve středověku SN - 978-80-200-1991-2 : PY - 2011/// CY - Praha PB - Academia KW - gastronomie KW - czenas KW - výživa člověka KW - starověk KW - středověk KW - stravování KW - kuchařství KW - mlynářství KW - dějiny KW - zemědělské produkty KW - obilí KW - luštěniny KW - zelenina KW - ovoce KW - houby KW - koření KW - pochutiny KW - potraviny KW - pečivo KW - chov dobytka KW - rybolov KW - maso KW - ryby KW - mléčné výrobky KW - vejce KW - tuky KW - jídla KW - nápoje KW - kuchařské technologie KW - kuchařské recepty KW - zvyky a tradice KW - stolničení KW - kuchyňské vybavení KW - studie N1 - Dotisk 2007; Na titulní stránce uveden rok vydání 2007; Černobílé fotografie, faksimile, kresby; Příloha: Vybrané recepty z kuchařských knih 15.-17. století; Pravěká inspirace v kuchyni; Text tištěn částečně ve dvou sloupcích na stránce; Bibliografie ER -