Roden, Claudia, 1936-

Kniha o židovské kuchyni : Odysea ze Samarkandu a Vilniusu do dnešních dnů / Claudia Rodenová ; přeložil Vladimír Fuksa - 1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB art, 2005 - 598 s. ; 26 cm

Název originálu: The book of Jewish food

Obsahuje bibliografii a rejstřík

Kniha není pouze kuchařkou s židovskými recepty. Autorka v ní jakoby pohledem z kuchyně popisuje dějiny židovské diaspory. Osm stovek receptů odráží různé světové kultury a regiony, od židovské čtvrti v Káhiře, kde Claudia Rodenová prožila své dětství, přes Evropu, sever Afriky, Asii a obě Ameriky.

80-7341-686-7 : 590.00 Kč

kuchařky kuchařské recepty kuchařství vaření jídla židovská jídla

641.568(=411.16)