Jak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně / Anna Sedlmayerová

By: Sedlmayerová, Anna, 1912-1995 [aut]Material type: TextTextPublisher: Praha : Olympia, 2011Edition: 2. vydDescription: 113 sISBN: 9788073763046 :Subject(s): jižní Čechy hájovny vaření recepty vzpomínkyScope and content: Vzpomínky formou dopisu dospělé dceři tvoří paralelní text k množství oblíbených rodinných kuchařských receptů, díky nimž si můžeme uvařit cvekálky, kucmoch, šušňák, jihočeskou zavrcenou a šestinedělkovou polévku, jakož i vejmrdu či pumpernykl, nebo upéct správnou svíčkovou, tažený štrúdl, mydlipupky a další dobroty, o kterých se nám možná ani nesnilo. Anna Sedlmayerová totiž nebyla jen slavná spisovatelka, ale také výborná kuchařka. Vyrůstala v jihočeské hájovně a její maminka a tety měly za sebou službu ve Vídni, což se v Annině kuchyni pochopitelně projevilo. Kdo ochutná podle jejích receptů zhotovené pokrmy, určitě nebude litovat.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Kniha Kniha Dospělé oddělení
Naučná pro dospělé 641.5 (Browse shelf) Available 420320090970

Vzpomínky formou dopisu dospělé dceři tvoří paralelní text k množství oblíbených rodinných kuchařských receptů, díky nimž si můžeme uvařit cvekálky, kucmoch, šušňák, jihočeskou zavrcenou a šestinedělkovou polévku, jakož i vejmrdu či pumpernykl, nebo upéct správnou svíčkovou, tažený štrúdl, mydlipupky a další dobroty, o kterých se nám možná ani nesnilo. Anna Sedlmayerová totiž nebyla jen slavná spisovatelka, ale také výborná kuchařka. Vyrůstala v jihočeské hájovně a její maminka a tety měly za sebou službu ve Vídni, což se v Annině kuchyni pochopitelně projevilo. Kdo ochutná podle jejích receptů zhotovené pokrmy, určitě nebude litovat.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha