Jak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně / Anna Sedlmayerová
Material type:
Item type | Current location | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Dospělé oddělení | Naučná pro dospělé | 641.5 (Browse shelf) | Available | 420320090970 |
Browsing Dospělé oddělení shelves, Collection: Naučná pro dospělé Close shelf browser
641.5 Hezky česky, hravě a zdravě!, aneb, Česká klasika ve zdravém kabátku / | 641.5 Šéf na grilu : | 641.5 Hned to bude / | 641.5 Jak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně / | 641.5 Jihočeská kuchařka / | 641.5 Babicovy dobroty : | 641.5 Prostřeno! : |
Vzpomínky formou dopisu dospělé dceři tvoří paralelní text k množství oblíbených rodinných kuchařských receptů, díky nimž si můžeme uvařit cvekálky, kucmoch, šušňák, jihočeskou zavrcenou a šestinedělkovou polévku, jakož i vejmrdu či pumpernykl, nebo upéct správnou svíčkovou, tažený štrúdl, mydlipupky a další dobroty, o kterých se nám možná ani nesnilo. Anna Sedlmayerová totiž nebyla jen slavná spisovatelka, ale také výborná kuchařka. Vyrůstala v jihočeské hájovně a její maminka a tety měly za sebou službu ve Vídni, což se v Annině kuchyni pochopitelně projevilo. Kdo ochutná podle jejích receptů zhotovené pokrmy, určitě nebude litovat.
There are no comments on this title.