000 -Návěští |
Řídící pole kódované 24B |
01596nam a2200265 i 4500 |
001 - Kontrolní číslo |
Řídící pole proměnné |
KN4203200000117919 |
005 - Datum posledního zpracování |
Řídící pole 16B |
20211002005002.0 |
008 - Údaje pevné délky |
Řídící pole kódované 40B |
160210s2011 xr |||||||||||||||||cze d |
020 ## - ISBN |
ISBN |
978-80-7246-595-8 |
Zpřesnění |
(brožováno) : |
Dostupnost |
249.00 Kč |
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura |
Agentura původní katalogizace |
PIG501 |
Jazyk katalogizace |
cze |
Použitá pravidla popisu |
rda |
100 1# - Hlavní záhlaví - osobní jméno autora |
Osobní jméno |
Kadlasová, Jaroslava, |
Datumy související se jménem |
1956- |
Číslo autoritního záznamu |
xx0144126 |
-- |
aut |
(RLIN) |
35415 |
245 10 - Údaje o názvu |
Název |
Cukr na nitku / |
Údaj o odpovědností, atd. |
Jaroslava Vilemína Kadlasová |
250 ## - Údaje o vydání |
Označení vydání |
Vydání první |
264 #1 - Nakladatelské údaje, údaje o vytvoření díla a údaje o autorských právech |
Místo vydání, distribuce atd. |
Praha : |
Jméno nakladatele, distributora, atd. |
Motto, |
Datum vydání, distribuce, atd. |
2011 |
300 ## - Fyzický popis |
Rozsah |
276 stran ; |
Rozměry |
21 cm |
336 ## - Typ obsahu |
Typ obsahu - termín |
text |
Typ obsahu - kód |
txt |
Zdroj |
rdacontent |
337 ## - Typ média |
Typ obsahu - termín |
bez média |
Typ obsahu - kód |
n |
Zdroj |
rdamedia |
338 ## - Typ nosiče |
Typ nosiče - termín |
svazek |
Typ nosiče - kód |
nc |
Zdroj |
rdacarrier |
490 1# - Údaje o edici |
Údaje o edici |
Příběhy psané s chutí |
520 2# - Anotace |
Anotace, atd. |
Ve své knize se autorka vrací do dětství, dob studií a dospívání. Nechá čtenáře nahlédnout do chodu netuctové domácnosti v době normalizace a barvitě zavzpomíná, co ji přivedlo k vaření, celoživotně největšímu koníčku. S milým nadhledem vypráví, jak ji od kolébky ovlivňovaly nezdolné ženy předchozích generací, které si dovedly poradit v každé situaci, a také prozradí, k čemu je dobrý cukr na nitku. Co, jak a z čeho se vařilo, dokládá na 130 autentických dobových receptech, podle nichž si můžete uvařit například "sacher" z kefíru, bůčkové placky, domácí debrecínku, socialistické špagety po milánsku či tříbarevnou buchtu. |
653 ## - Rejstříkový termín - volně tvořený |
Volně tvořený termín |
česká literatura |
-- |
příběhy |
-- |
vyprávění |
-- |
vzpomínky |
-- |
60. léta 20. století |
-- |
70. léta 20. století |
-- |
recepty |
-- |
vaření |
787 18 - Další související záznam |
Název |
Zatracené kyselo |
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře) |
Signatura titulu |
PIG501 |