Dobrou chuť!. tajemství chutí a vůní / (Record no. 32745)

000 -Návěští
Řídící pole kódované 24B 01925nam a2200229 4500
001 - Kontrolní číslo
Řídící pole proměnné KN4203200000088298
005 - Datum posledního zpracování
Řídící pole 16B 20211002001621.0
008 - Údaje pevné délky
Řídící pole kódované 40B 120109s2009 xr |||||||||u|||||||cze d
020 ## - ISBN
ISBN 978-80-7388-025-5 :
Dostupnost 269
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura
Agentura původní katalogizace PIG501
Jazyk katalogizace cze
041 1# - Kód jazyka
-- slo
072 #7 - Kód předmětové kategorie - Konspekt
Předmětová kategorie 641
Název skupiny/kategorie konspektu Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
-- Konspekt
Číslo předmětové kategorie 19
080 ## - MDT
Klasifikační znak MDT 64
Idetifikátor vydání MDT h
100 1# - Hlavní záhlaví - osobní jméno autora
Osobní jméno Augustín, Jozef,
Datumy související se jménem 1940-
Číslo autoritního záznamu xx0000474
-- aut
(RLIN) 27283
245 10 - Údaje o názvu
Název Dobrou chuť!. tajemství chutí a vůní /
Údaj o odpovědností, atd. Jozef Augustín
260 ## - Nakladatelské údaje
Místo vydání V Praze :
Jméno nakladatele XYZ,
datum vydání 2009
300 ## - Fyzický popis
Rozsah 220 s. :
Další fyzické údaje il.
520 2# - Anotace
Anotace, atd. Jedna z nejdůležitějších zásad správné výživy vychází ze zkušenosti, že strava musí být nejen výživná a plnohodnotná, ale i pestrá a chutná. Kromě základních složek by měla obsahovat také doplňkové živiny, chuťové a aromatické látky. Ty se do jídel přidávají ve formě koření a jiných pochutin, o nichž pojednává naše publikace. Pochutiny nejsou hlavními pilíři stravování, jako například bílkoviny, tuky nebo sacharidy, přesto naše pokrmy originálně dotvářejí a výrazně zkvalitňují. Kniha Dobrou chuť! Tajemství chutí a vůní podává základní informace o pochutinách, které se u nás používají nejčastěji. Jsou to například koření, houby, ocet, hořčice, sůl, ořechy, mák, med nebo čokoláda. Čtenář se dozví o původu potraviny (pochutiny), jejích zdrojích a případném výskytu, dále co která pochutina obsahuje (chemické složení), o jejím kulinářském využití a možném (většinou blahodárném) vlivu na organismus. Pro zpestření (i kulinářské obveselení a poučení) uvádí autor za každou kapitolou zajímavý recept.
653 ## - Rejstříkový termín - volně tvořený
Volně tvořený termín potraviny
-- pochutiny
-- koření
-- omáčky
-- dresinky
-- majonézy
-- houby
-- sůl
-- octy
-- hořčice
-- ořechy
-- med
-- čokoláda
-- zmrzliny
-- nápoje
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře)
Signatura titulu PIG501
Holdings
Status úbytku Čárový kód Stav poškození Nepůjčuje se Pořizovací cena svazku Ztraceno Přírůstkové Číslo Datum vložení Aktuální umístění Svazková signatura Běžná prodejní cena Dodavatel Lokace Naposledy spatřeno Kód sbírky Cena účinná od Typ jednotky Koha
  420320092891     129.00   92891 09/01/2012 Dospělé oddělení 641 269.00 Jan Hoffer Dospělé oddělení 29/07/2024 Naučná pro dospělé 02/10/2021 Kniha

Powered by Koha