Dobrou chuť!. tajemství chutí a vůní / (Record no. 32745)
[ view plain ]
000 -Návěští | |
---|---|
Řídící pole kódované 24B | 01925nam a2200229 4500 |
001 - Kontrolní číslo | |
Řídící pole proměnné | KN4203200000088298 |
005 - Datum posledního zpracování | |
Řídící pole 16B | 20211002001621.0 |
008 - Údaje pevné délky | |
Řídící pole kódované 40B | 120109s2009 xr |||||||||u|||||||cze d |
020 ## - ISBN | |
ISBN | 978-80-7388-025-5 : |
Dostupnost | 269 |
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura | |
Agentura původní katalogizace | PIG501 |
Jazyk katalogizace | cze |
041 1# - Kód jazyka | |
-- | slo |
072 #7 - Kód předmětové kategorie - Konspekt | |
Předmětová kategorie | 641 |
Název skupiny/kategorie konspektu | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
-- | Konspekt |
Číslo předmětové kategorie | 19 |
080 ## - MDT | |
Klasifikační znak MDT | 64 |
Idetifikátor vydání MDT | h |
100 1# - Hlavní záhlaví - osobní jméno autora | |
Osobní jméno | Augustín, Jozef, |
Datumy související se jménem | 1940- |
Číslo autoritního záznamu | xx0000474 |
-- | aut |
(RLIN) | 27283 |
245 10 - Údaje o názvu | |
Název | Dobrou chuť!. tajemství chutí a vůní / |
Údaj o odpovědností, atd. | Jozef Augustín |
260 ## - Nakladatelské údaje | |
Místo vydání | V Praze : |
Jméno nakladatele | XYZ, |
datum vydání | 2009 |
300 ## - Fyzický popis | |
Rozsah | 220 s. : |
Další fyzické údaje | il. |
520 2# - Anotace | |
Anotace, atd. | Jedna z nejdůležitějších zásad správné výživy vychází ze zkušenosti, že strava musí být nejen výživná a plnohodnotná, ale i pestrá a chutná. Kromě základních složek by měla obsahovat také doplňkové živiny, chuťové a aromatické látky. Ty se do jídel přidávají ve formě koření a jiných pochutin, o nichž pojednává naše publikace. Pochutiny nejsou hlavními pilíři stravování, jako například bílkoviny, tuky nebo sacharidy, přesto naše pokrmy originálně dotvářejí a výrazně zkvalitňují. Kniha Dobrou chuť! Tajemství chutí a vůní podává základní informace o pochutinách, které se u nás používají nejčastěji. Jsou to například koření, houby, ocet, hořčice, sůl, ořechy, mák, med nebo čokoláda. Čtenář se dozví o původu potraviny (pochutiny), jejích zdrojích a případném výskytu, dále co která pochutina obsahuje (chemické složení), o jejím kulinářském využití a možném (většinou blahodárném) vlivu na organismus. Pro zpestření (i kulinářské obveselení a poučení) uvádí autor za každou kapitolou zajímavý recept. |
653 ## - Rejstříkový termín - volně tvořený | |
Volně tvořený termín | potraviny |
-- | pochutiny |
-- | koření |
-- | omáčky |
-- | dresinky |
-- | majonézy |
-- | houby |
-- | sůl |
-- | octy |
-- | hořčice |
-- | ořechy |
-- | med |
-- | čokoláda |
-- | zmrzliny |
-- | nápoje |
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře) | |
Signatura titulu | PIG501 |
Status úbytku | Čárový kód | Stav poškození | Nepůjčuje se | Pořizovací cena svazku | Ztraceno | Přírůstkové Číslo | Datum vložení | Aktuální umístění | Svazková signatura | Běžná prodejní cena | Dodavatel | Lokace | Naposledy spatřeno | Kód sbírky | Cena účinná od | Typ jednotky Koha |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
420320092891 | 129.00 | 92891 | 09/01/2012 | Dospělé oddělení | 641 | 269.00 | Jan Hoffer | Dospělé oddělení | 29/07/2024 | Naučná pro dospělé | 02/10/2021 | Kniha |